Checking your shoulder like Xavi | Awareness

Hoe train je het kijkgedrag van jonge voetballers?
Training U10 – U12.

Oefening 1
3 spelers steken een willekeurige kleur omhoog. Wanneer deze 3 dezelfde kleur omhoog steken moet de bal gekaatst worden. Wanneer iemand een andere kleur omhoog steekt moet deze speler aangespeeld worden. Nadien breid je uit door kleuren op de grond te leggen en gaan ze achter de kleur staan.

Oefening 2
Je start met kaatsen, VOOR elke kaats kijkt de speler over zijn schouder. Is de speler achter zich niet losgekomen van zijn tegenstander blijf je kaatsen. Is de speler wel losgekomen draai je via de andere kant weg.

Oefening 3
De speler in het midden moet opnieuw elke keer over zijn schouder kijken voor hij de bal ontvangt. Hij moet proberen in te schatten waar de bal gaat zijn bij de 2 spelers die naar elkaar aan het kaatsen zijn en speelt de speler in die de bal niet heeft.

Oefening 4
Je speelt de bal vanuit het midden naar een speler op de hoek en kiest een van de andere hoeken om door te bewegen. Dan komt er een willekeurige andere speler in het midden die al moet gekeken hebben waar de vorige speler is doorbewogen. Hij ontvangt de bal en speelt die hoek in en kiest op zijn beurt weer een nieuwe hoek. Nadien breid dit uit met 2 ballen tegelijk.

(Visited 702 times, 1 visits today)

Leave your comment